Riasztórendszerek – Távfelügyelet

Mit érdemes tudni a riasztórendszerekről?

A riasztórendszerek különféle modulokból állnak, széleskörűen alkalmazhatók a tulajdon, de akár személyek védelmében is.

Alapvető feladatuk, hogy megfelelő jelzést adjanak a vagyon, illetve élet és testi épség ellen irányuló nem kívánt cselekmények bekövetkezése esetén.

A riasztórendszer alapvető elemei a központ, az ehhez kapcsolódó kezelőeszközök, valamint a különféle típusú és funkciójú érzékelők, továbbá a helyi figyelemfelhívásért felelős hang-, fényjelző berendezések.

Épületen belül és kívül feladatok széles körét láthatjuk el a különféle típusú érzékelőkkel. Így helyes megválasztásukkal és megfelelő alkalmazásukkal a nem kívánt eseményekről azonnal értesülhetünk.

Napijainkban már a legkorszerűbb, vezeték nélküli rendszerek is bárki számára elérhetőek.

Fontos hangsúlyozni, hogy egy riasztórendszer önmagában nem akadályozza meg a nem kívánt eseményt. Megelőző funkciója ugyan nem lebecsülendő, hiszen pl. egy betörő kétszer is meggondolja, hogy egy védett lakásba behatoljon-e. Ám célszerű a rendszert egy távfelügyeleti szolgáltatással párosítani, amely lehetővé teszi az emberi beavatkozást.

 

Mit kínál az Árgus-Security?

Partnereinknek teljes körű védelmet nyújtunk.

Munkatársaink díjmentesen felmérik ügyfeleink egyedi igényét, megtervezik az elvárásaiknak megfelelő, testre szabott megoldást, és javaslatot tesznek a megfelelő rendszerre, a hozzá kapcsolható szolgáltatásra.

Ha ügyfelünk elégedett az ajánlattal, szakembereink kiépítik a teljes rendszert és összekötik azt a távfelügyeleti központtal. Természetesen arra is lehetőség nyílik, hogy a központhoz már meglévő rendszert csatlakoztassunk. A megfelelő riasztórendszert egyszeri belépési díj ellenében bekötjük távfelügyeleti központunkba. Fontos kiemelni, hogy kizárólag a MABISZ által minősített berendezéseket használjuk, így a megfelelő biztonság érdekében csak ilyen rendszerek bekötésére van lehetőség.

 

Mit kell tudni az Árgus-Security távfelügyeleti szolgáltatásáról?

Felügyeleti központunkkal és járőrszolgálatunkkal lakások, családi házak, üzlethelyiségek, irodák és egyéb létesítmények biztonságát őrizzük a nap 24 órájában.

A távfelügyeleti központra kapcsolt ingatlanok riasztórendszere telefonvonalon, mobilhálózaton DTMF vagy GPRS csatornán továbbítja az érzékelt eseményeknek megfelelő jelzéseket.

Rendszerünk a betörésjelzés mellett - a megfelelő érzékelők bekötése esetén - az ingatlan üzemeltetésével kapcsolatos egyéb jelzéseket (tűz, víz, gáz, áramkimaradás, medence vízszintcsökkenés stb.) is figyelemmel kíséri.

A szolgáltatásunk kapcsán keletkező esetleges károkért - az ÁSzF-ben szereplő feltételek alapján - felelősséget vállalunk a szerződésben rögzített határértékig. E felelősségvállalás nem helyettesíti a megbízó biztosítását, ám jelentősen csökkenti a bekövetkezett kár mértékét. Emellett az elektronikai jelzőrendszer alkalmazása és a távfelügyeleti szolgáltatás igénybe vétele esetén a biztosító társaságok díjkedvezményt, illetve biztosítási limithatár növelést engedményezhetnek.

 

Távfelügyeleti szolgáltatásainkról a www.argus-tavfelugyelet.hu oldalon talál részletes tájékoztatást.

 

Mi történik, ha jelez a rendszer?

A jelzések vételét és értékelését követően diszpécserünk megteszi a szükséges, szerződésben rögzített intézkedéseket.

Ügyfeleink eldönthetik, hogy az egyes jelzések kapcsán milyen intézkedéseket kérnek.

Jelzés fogadása kivonulás nélkül:

  • Ez esetben a fogadott és dokumentált jelzések alapján értesítjük a területileg illetékes rendőri szervet, szakhatóságot, akik végrehajtják a szükséges intézkedéseket.
  • Emellett jelezzük az eseményeket az ön által megadott kiértesítendők körének is.

Jelzés fogadása kivonulással:

  • Ilyenkor a fogadott és folyamatosan dokumentált riasztások alapján minimálisan 2 főből álló járőrszolgálatunk kiszáll a helyszínre, és végrehajtja a szükséges intézkedéseket:
    • ellenőrzi az ingatlant
    • elfogja az esetleges elkövetőket
    • biztosítja a helyszínt.
  • Garantáljuk, hogy járőreink legfeljebb 15 perc alatt a helyszínre érnek.

Kiemelten kezeljük megbízóink ún. pánikriasztásait, illetve orvosi segítségkérését is, amelyek egyaránt azonnali intézkedéseket vonnak maguk után